Start Stadgar Kontakt Trivselregeler Om huset Andrahandsuthyrning Mäklarinfo

 
Bjurholmsplan och vår fastighet

Bjurholmsplan hittar du mitt i Södermalms pulserande kvarter, i Sofo. Nära till affärscenter, specialbutiker, restauranger och krogar. Kvarteret ligger trots det avskilt runt en liten juvel till park som få känner till, bortom bilbuller och skyddat från kalla vindar. Här solar man, äter sin lunch på gräset eller leker – mitt i storstan! Skanstull, Götgatan, Nytorget och Vitabergsparken ligger alla inom ett par kvarters avstånd.

Planen är döpt efter en välkänd bryggare i Stockholm som hette Anders Bjurholm (1826-1913). Han övertog ett bryggeri på dekis år 1852 och lyckades rycka upp det. Så småningom bildade han Svenska bryggareföreningen och introducerade flera nyheter, bland annat öletiketten (1877) och den ljusbruna ölflaskan som innehöll en tredjedels liter (1887). Där Bjurholmsplan med tiden anlades hade Anders Bjurholm lager och stor iskällare. Platsen skulle från början ha hetat Bryggeriparken, men till slut fastnade stadsfullmäktige i stället för namnet Bjurholmsplan.

Fastigheten är uppförd 1929-30 efter ritningar av arkitekt J. Östlihn. Byggnaden är ett välbevarat och väl utfört exempel på det sena 1920-talets nyklassiska bostadsarkitektur. Stadsmuseiförvaltningen har bedömt att byggnaden har ett särskilt kulturhistoriskt värde, och huset är grön-klassat. De flesta lägenheter är små och ligger intrikat placerade som blomblad utifrån trappen. Det finns åtta lägenhetsentreér på varje plan.

 
 
brfharven58.hemochfastighet.se
Brf Harven 58 © 2021


Föreningen förvaltas av Nabo.
Klicka på logotypen till höger för att komma till hemsidan där du kan
logga in till föreningens intranät och kundportal
Nabo